10 autobuze noi, în circulație la Cluj

Data publicării:
AUTOBUZE

Autobuzele sunt produse de o companie din Italia şi au o garanţie de cinci ani. Acestea se adaugă celor 40 care au intrat deja în circulație la începutul anului.

"Sunt autobuze de ultimă generație cu motor EURO 6, cu sistem de aer condiționat, cu sistem video, cu podea joasă, cu locuri pentru persoane cu dizabilități, cu sistem de modernizare împotriva eventualelor acte de vandalism și îndeplinesc toate standardele de mediu din Europa", a explicat primarul Emil Boc.

Autobuzele au fost dotate deja cu aparatură pentru sistemul de ticketing. Noile mijloace de transport în comun vor face legătura cu zona industrială a orașului pe linii precum 50, 41, 40 și 26.

"Consumul este undeva la 40 de litri la suta de kilometri. Este un consum bun, spunem noi, ținând cont că toate dotările pe care le are duc la un consum suplimentar. Aerul condiționat duce la un consum de 10 litri la suta de kilometri", a precizat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Anul viitor, la Cluj-Napoca vor fi achiziționate 10 autobuze electrice cu fonduri de la guvernul Elveției și alte 20 de autobuze, cu bani de la bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri