2014, anul marilor promisiuni la Cluj

Data publicării:
030114 proiecte 2014

Sala polivalentă cu 7.000 de locuri, mai mare decât cea existentă în Bucureşti, trebuia terminată cu doi ani în urmă, însă instanţa a blocat proiectul de construcţie la doar câteva luni de la demararea lucrărilor. 2014 este anul în care lucrările la investiţia de 35 de milioane de lei trebuie finalizată.

"S-a deblocat proiectul cu sala polivalentă. Avem deja un câştigător şi un contract. E un pas bun pentru ceea ce a reprezentat timp de doi ani de zile blocarea unui proiect major al Clujului", declară Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Tot în acest an, trebuie inaugurată reţeaua de staţii de închirieri de biciclete. În Cluj-Napoca, dar şi în comunele limitrofe, Floreşti şi Apahida, ar urma să fie montate 50 de staţii cu un număr total de 500 de biciclete. Pe lângă biciclete, clujenii vor beneficia în acest an şi de autobuze şi troleibuze noi.

"Intenţionăm împreună cu RATUC-ul să achiziţionăm un număr important de autobuze, îl vom preciza exact la aprobarea bugetului pe 2014, alături de autobuzele electrice, pe care le vom achiziţiona în cadrul programului elveţian", mai spune edilul Clujului.

În 2013, autorităţile locale se pot lăuda doar cu realizări modeste, precum punerea în funcţiune a sistemului de plată a parcării prin SMS şi finalizarea lucrărilor la linia de tramvai. În cadrul acestui program, primăria a cumpărat doar 4 dintre cele 12 tramvaie noi promise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri