Sari la conținut

Acuzaţii de abuz sexual la o şcoală din Cluj-Napoca

Părinţii fetiţei spun că au aflat de incident de la fiica lor. Imediat au alarmat conducerea şcolii, dar şi poliţia.

"Intrusul respectiv a chemat fetiţele la baie, le-a dat pantalonii jos şi cică le-a ajutat. Fetiţele au fost duse şi la psiholog şi psihologul a zis că, într-adevăr, lucrurile sunt adevărate şi aşa s-a întâmplat", a povestit o mămică.

Cel acuzat de abuz sexual este chiar soţul învăţătoarei în clasa căreia învaţă fetiţa.

"Ori are probleme psihice ori a făcut un gest, probabil, nu neapărat cu gânduri ascunse, dar mi se pare absurd să abuzezi de naivitatea unor fetiţe", a mai spus femeia.

Conducerea şcolii susţine că învăţătoarea neagă acuzaţiile aduse de părinţi.

"Învăţătoarea susţine că nu este vinovată şi că soţul ei, care nu ar fi trebuit să fie acolo unde a fost, a ajutat-o doar la legat de şireturi, la îmbrăcare, la echiparea acestor copii. Din punctul nostru de vedere, am demarat procedurile care se cer demarate în acest caz. Am vorbit cu cei doi părinţi, cei doi au făcut reclamaţie la Poliţie, cazul este în cercetare", a declarat Mircea Bertea, directorul şcolii.

"La Liceul Pedagogic este o anchetă în acest moment. Conducerea şcolii a sesizat poliţia, a numit o comisie din interiorul şcolii care analizează ce s-a întâmplat acolo, iar în momentul în care avem un răspuns, o să vă spunem despre ce este vorba. Singurul semn de întrebare este în acest moment: Ce căuta soţul doamnei să îi ajute pe copii? În rest, o să vedem când o să avem concluziile anchetei", a afirmat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că au fost sesizaţi în 19 septembrie şi în prezent se fac cercetări în acest caz. Ei spun că acuzaţia este de corupere sexuală a minorilor. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă între 2 şi 5 ani de închisoare.

Psihologii susţin că un astfel de eveniment poate avea efecte negative asupra celor două fetiţe.

"Depinde foarte mult de cum se discută pe urmă cu copilul. Ceea ce se întâmplă de foarte multe ori în cazul unor abuzuri sexuale este culpa pe care copilul o resimte. Cumva, se consideră vinovat: că nu a ştiut cum să reacţioneze, că i s-a întâmplat lui această problemă şi acest lucru poate să îl afecteze, uneori, până la viaţa adultă", a precizat psihologul Adela Moldovan. 

Până la finalizarea anchetei, învăţătoarea continuă să predea la una dintre clasele pregătitoare ale liceului. Femeia lucrează la Liceul Pedagogic din Cluj-Napoca de aproximativ 5 ani.

Pe aceeași temă