Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Câmpia Turzii

Data publicării:
reteta medic

"Dacă o trimiteau la Cluj, fata mea era în viață, dar ei au trimis-o acasă și au dat rețetă pe bani", a povestit Claudia Danciu, mama fetei.

Adolescenta a fost internată la Spitalul din Câmpia Turzii în 6 octombrie. După aproape o săptămână, a fost externată pe motiv că s-a vindecat. Diagnosticul pus de medici a fost de pneumonie acută.

"Pacienta a fost externată în data de 12 cu stare generală bună, fără modificări patologice și fără indicație, pentru că doctorul care a consultat-o și a externat-o a considerat că nu mai e nevoie de tratament la domiciliu", a afirmat Maria Fabian, director medical la Spitalulul Câmpia Turzii.

Acasă, la doar câteva ore, starea fetei a început să se agraveze. A fost dusă din nou la spital.

"Ulterior, s-a întors în ambulatoriul de specialitate. Acolo medicul a decis să îi dea tratament și asta a fost", a mai spus directorul medical Maria Fabian.

Părinții spun că au urmat indicațiile medicilor, însă două zile mai târziu, tânăra a intrat în stop cardio-respirator.

"La spital i-au făcut medicii antibiotic, ampicilină, și a zis că trebuia să îi dea ceva, să nu facă ciupercă. Chiar doamna doctor a zis și ea a făcut pe ambele amigdale și de acolo s-a sufocat", a spus mama fetei.

Atunci, medicii au decis să o trimită la spitalul Municipal din Turda, unde a și murit.

"Pacienta a fost adusă în compartimentul de Primiri Urgențe în stop cardio respirator într-o fază relativ depășită, aflându-se în prim proces de resuscitare, care dura deja de o oră", a precizat Vasile Grumaz, managerul Spitalului Municipal Turda.

"Dacă un om stă în spital o săptămână și după, îi dă drumul acasă și stă încă două zile și a treia moare, ce tratament e ăla?! Cine e de vină?!", se întreabă Cornel Danciu, tatăl fetei.

După ce îşi vor înmormânta fata, părinții vor depune plângere la Colegiul Medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri