Sari la conținut

Adio cozi la Serviciul de înmatriculări auto din Cluj

În medie, 600 de persoane trec zilnic pe la Serviciul de permise și înmatriculări auto din Cluj. Cei mai mulţi vin de la primele ore ale dimineţii pentru a-şi lua numere de ordine. Odată implementat noul sistem de programare online, aglomeraţia şi orele pierdute la cozi ar deveni istorie.

"Programul va genera automat un mesaj prin care se transmite solicitantului data, ora, datele introduse pentru programare. Sunt niște câmpuri obligatorii: nume, prenume, CNP, numărul de telefon și seria de șasiu cu confirmarea seriei de șasiu", a explicat subprefectul Dan Codrean.

Deocamdată, sistemul funcţionează doar la unul dintre ghişeele serviciului şi permite între 20 şi 30 de programări pe zi. Dacă îşi va dovedi utilitatea, va fi extins şi la restul.

"Ei vor știi exact la ce oră și în ce zi vor fi deserviți, cu rugămintea de a veni la ora planificării și nu după", a precizat comisarul Dan Florian, şeful Serviciului de Permise Auto.

"Ar fi bine, că nu ai mai sta aici la rând", a afirmat un clujean.

"Bănuiesc că toată lumea are acces la internet, deci e cel mai ok", a spuns altul.

Anual, peste 100.000 de persoane trec pe la Serviciul de permise și înmatriculări auto din Cluj. Cele mai multe solicitări sunt pentru înmatricularea autoturismului și eliberarea de autorizații provizorii pentru circulație.

Pe aceeași temă