Adio obiecte pierdute! Doi clujeni au inventat un dispozitiv care ajută la găsirea acestora

Data publicării:
TRACKER OBIECTE BETA

Dispozitivul poate fi util şi în depistarea bicicletelor furate sau a câinilor dispăruţiObiectele sunt localizate cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Datele sunt centralizate şi procesate pe un server, iar în cazul în care un obiect este pierdut, utilizatorul este anunţat în timp real de ultima locaţie la care a fost detectat acesta.

"Mi-a fost furată bicicleta şi era frustrant, cu atâta tehnologie în jurul nostru, să nu putem localiza un obiect. Userul trebuie să adauge obiectul, urmând trei paşi foarte uşor: adaug un nume, se poate face o poză şi se selectează tag-ul folosit", a explicat Andrei Vig, dezvoltator al aplicaţiei.

Momentan, obiectele pot fi detectate până la o distanţă de 100 de metri.

"Noi vrem să implementăm o reţea de hot-spot-uri şi acel hot spot scanează 24 de ore după tin-taguri. Electronica e integrată şi poate fi adăugat în baruri, în benzinării, astfel încât să acoperi o suprafaţă de genul un oraş sau chiar mai mare", a afirmat Alexandru Chiş, şi el dezvoltator al aplicaţiei.

Pentru a scoate produsul pe piaţă, tinerii mai au nevoie de 10.000 de dolari. Diferenţa de până la 50.000 de euro a fost strânsă în urma unei campanii de foundraising.

Dacă totul merge bine, dispozitivul va putea fi cumpărat în luna aprilie a anului viitor. Preţul acestuia va fi de aproximativ 30 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri