Sari la conținut

Adjunct nou, la Inspectoratul Şcolar Cluj. Torok Zoltan, fost director la Şcoala din Căpușu Mare, o înlocuieşte pe Peter Tunde

Torok Zoltan a fost până de curând director al Școlii Generale din Căpușu Mare, unde a şi predat fizică și educație tehnologică. Noul inspector-şef adjunct se va ocupa de programa şi de inspecțiile școlare şi este de părere că experienţa acumulată atât ca director, cât şi ca membru în diferite comisii de examinare îl va ajuta în noua funcţie.

"Din '98, nu a trecut niciun an să nu fiu membru în vreo comisie, testele naţionale, la început capacitatea, bacalaureat, în ultimii 3 ani la definitivat, de când a trecut de la facultăţi la Inspectoratul Şcolar şi la titularizări, acolo cred că am experienţă serioasă", a afirmat noul inspector şcolar adjunct.

Torok Zoltan o va înlocui pe Peter Tunde, acuzată că a cerut mită pentru a favoriza candidații la examenul de bacalaureat. Nu este singurul caz de acest fel întâlnit la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, deşi șeful instituţiei spune că au fost luate toate măsurile pentru evitarea unor astfel de stuaţii. "Măsuri au fost luate și înainte. E o discuție dificil de purtat. S-au luat toate măsurile. Procedurile pe care noi le-am făcut au fost cele stabilite de metodologie. În rest, e foarte greu să știi ce gândește fiecare persoană", a spus Valentin Cuibus.

"Nici nu îmi trece prin minte așa ceva, ca să se fraudeze vreun examen, până când lucrăm în acest colectiv cu această conducere din Inspectoratul Școlar Județean Cluj", a mai spus Torok Zoltan.

Peter Tunde a fost eliberată din funcţia de inspector şcolar general adjunct în 1 septembrie, după ce a fost reținută de procurorii anticorupţie. Aceasta este acuzată că a primit de la cinci persoane suma de 9.600 de euro, pentru a favoriza elevi la examenul de bacalaureat.