Ai carte, ai parte. Un elev va merge la şcoală cu o limuzină, timp de o săptămână, după ce a câştigat un concurs de lectură

Data publicării:
ELEV LIMUZINA

Matei este elev în clasa a VIII-a, iar timp de o săptămână, o limuzină îl va aștepta zilnic la scara blocului. Tânărul a citit în vacanţa de vară 10 cărți din literatura contemporană și a făcut fișe de lectură pentru fiecare în parte.

"A fost și ușor și dificil, dar în același timp, este și o pasiune, deoarece presupune efort a citi, a înțelege toate mesajele, dar cred că este un lucru foarte puțin, comparativ cu ceea ce primești", a spus acesta.

Matei a stârnit invidia colegilor săi.

"Super tare ideea și mi se pare că promovează foarte bine lectura și cartea și cititul şi aș vrea foarte tare să particip şi eu la un asemenea eveniment", a afirmat unul dintre ei.
"Aș vrea să vin și eu cu mașina la școală, numai că eu nu prea citesc. Acum, ar fi un motiv să mă apuc de citit", a spus altul.
"În ziua de azi, să ai ocazia de a te plimba cu o mașină luxoasă nemțească, este cea mai mare motivație pentru oricine", a spus un alt elev.

"Concurenții au trebuit să citească toți 10 cărți alese pe sprânceană. Au fost scrise în majoritate de autori contemporani, foarte bine apreciate la nivel internațional și sigur, acum și clujenii s-au bucurat de ele", a afirmat Victor Miron, membru al juriului.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană Cluj și a avut ca scop promovarea cititului în rândul tinerilor. La concurs au participat 300 de elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri