Sari la conținut

Ajutor pentru maidanezii din Alba. O nemţoaică a investit 25.000 de euro într-un centru pentru câini

Bettina Hutterman este de 23 de ani în România, iar faptul că străzile sunt pline de câini maidanezi a determinat-o să ia atitudine. La sfârşitul anului trecut, a cumpărat un grajd în localitatea Vinţu de Jos, pe care l-a transformat într-un centru pentru câinii abandonaţi pe străzi. A investit aici 25.000 de euro, bani proprii şi donaţii.

"Am văzut că sunt foarte mulţi căţei, aici, pe stradă. Eu iubesc animalele foarte mult şi mi-a venit ideea să fac un adăpost după standardul din Germania", a povestit femeia.

Iar visul ei s-a împlinit. Până acum a amenajat 11 ţarcuri, un cabinet medical şi câteva spaţii pentru animalele aflate în carantină. Pentru că mulţi câini sunt extrem de speriaţi, femeia a cerut ajutorul unui dresor.

"Câinii comunitari sunt un pic mai greu de dresat dar, odată ce au prins ideea, nu mai ai treabă cu ei, chiar sunt mai deştepţi decât ceilalţi", a afirmat acesta.

Până acum, 41 de câini din centru au fost daţi spre adopţie, majoritatea în Germania.

"E altă mentalitate, acolo cresc altcumva... aici deja de mic copilul e învaţat de bau-bau, dincolo nu e aşa, dincolo caţelul e membru familiei", susţine Bettina Hutterman.

39 de câini sunt îngrijiţi acum în centru. Unii au fost salvaţi din adăpostul Primăriei din Alba Iulia, alţii au fost aduşi de localnici. Pe lângă condiţiile superioare faţă de adăposturile administrate de primării, câinii de aici nu sunt eutanasiaţi dacă în termen de 14 zile nu îşi găsesc stăpân.