Alba. Eroare comică a poliţiştilor din Vinţu de Jos

Data publicării:
politie vintu de jos

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede ploaia de pumni şi picioare administrată victimei. Sunt doi poliţişti din comuna Vinţu de Jos, împreună cu şeful de post.

"Acum l-au văzut, au luat spray-ul din spate şi uitaţi cum trec strada la el toţi trei... El continuă să meargă... şi aici l-au atacat ... El era cu mâinile sus... Ia uitaţi ce-l bat", descrie mama tânărului imaginile.

Acestea ar fi fost depuse din greşeală la dosar, spune femeia. De fapt, poliţiştii trebuiau să depună drept dovadă imagini cu tânărul pe motocicletă, care a ignorat semnalul lor.

"Acum, apare el cu motocicleta, a ieşit poliţistul şi dintr-o dată îi taie drumul, el atunci a ocolit, se duc în spate să îi taie calea, dar el a reuşit să treacă până să dea ei cu spatele", spune Elisabeta Moldovan, descriind imaginile.

Aceasta consideră că imaginile răstoarnă o parte din acuzaţii. "Trebuia să oprească, pentru că unde e lege, nu e tocmeală, se face vinovat de această infracţiune, însă nu de cea de ultraj de care este acuzat şi nici de faptul că ar fi distrus maşina Poliţiei", spune Elisabeta Moldovan.

"Tânărul a avut un comportament violent, i-a ultragiat pe poliţişti şi a aruncat cu obiecte în echipajul de poliţie, avariindu-l. Acesta s-a opus reţinerii, astfel încât a fost necesară folosirea forţei", a afirmat subcomisarul Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Tânărul aşteaptă judecarea procesului la Penitenciarul din Aiud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri