Alba Iulia. Servicii de salubritate mai scumpe

Data publicării:
deseuri alba

Locuitorii din Alba Iulia plătesc în prezent 3,3 lei lunar pentru serviciile de salubritate, iar după data de 17 iulie, ar urma să plătească 4,5 lei, aşadar cu 36% mai mult. În cazul agenţilor economici, majorarea va fi de 42%. Noile preţuri trebuie aprobate în şedinţa de Consiliu Local de joi.

"Costurile cele mai mici au fost pe varianta Cristian, dar sigur că acest lucru presupune o creştere a tarifului de transport din devizul operatorului. Această creştere de preţ s-a aflat pe site-ul primăriei, a fost în dezbatere publică timp de o lună de zile şi în data de 9 iulie, va intra într-o şedinţa extraordinară de Consiliu Local", a declarat Gabriel Pleşa, viceprimar al oraşului Alba Iulia.

Scumpirea nu e deloc pe placul localnicilor.

"Trebuia să se gândească înainte la problema asta, nu acum, acum e târziu... acum le duce acolo şi plătim preţ dublu tot din banii noştri", a afirmat un cetăţean.

"Eu cu 5 milioane pe lună ce fac? Dacă ei tot scumpesc... tot scumpesc...", s-a întrebat o localnică.

"Vă daţi seama că asta costă bani, că doar nu-l duce nimeni degeaba acolo. Tocmai de aceea îl vor scumpi cu aproximativ 40%. Sigur îl va scumpi, că altă modalitate nu este, dacă acolo nu se mai poate rezolva", a afirmat un alt cetăţean.

Situaţia ar fi fost alta dacă depozitul ecologic pe care Consiliul Judeţean Alba îl construieşte la Galda de Jos ar fi fost terminat. Reprezentaţii instituţiei susţin însă că finalizarea obiectivului nu a depins de ei, fiind vorba despre o investiţie realizată din fonduri europene.

"Lucrările au începtul în cursul lunii martie şi se află într-un stadiu destul de avansat. Fiind o lucrare finanţată din fonduri europene, s-a intrat pe două exerciţii financiare de finanţare şi din acest motiv lucrările nu au putut fi realizate mai repede", a explicat Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Depozitul va deveni funcţional abia în luna mai a anului viitor. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 87 milioane de lei. Depozitul va deţine o celulă de depozitare, o staţie de sortare şi una de tratare mecanică şi biologică a deşeurilor.

În Alba Iulia sunt colectate aproape 100 tone de gunoi zilnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri