Alba. Medicamente aruncate pe câmp

Data publicării:
150414 medicamente

Autorităţile au stabilit în urma verificărilor că au fost aruncate medicamente, truse de perfuzie, halate şi bonete, toate de provenienţă nemţească. Majoritatea erau noi şi valabile încă doi sau chiar trei ani.

"Ne-am deplasat împreună cu un comisar al gărzii de la Comisariatul Alba şi, într-adevăr, am descoperit că existau aceste deşeuri provenite din activităţi medicale. Cu aproximaţie, cantitatea este între 150 şi 200 de kg", a declarat Dănuţ Hălălai, comisar-şef la Garda de Mediu.

Autorităţile susţin că medicamentele ar fi trebuit să ajungă la unele cămine de bătrâni din judeţ, deoarece erau destinate tratamentului unor boli neurologice.

"Aceste medicamente sunt pentru uz geriatric. Asta mă face să cred că deşeurile au fost aruncate de către un cămin de bătrâni", a mai spus Dănuţ Hălălai.

Locuitorii din zonă au rămas uimiţi când au văzut materialele sanitare aruncate pe câmp.

"Aici e un adevărat pericol pentru toată lumea, puteau să vină copii asta e... trăim în România şi nimeni nu ia nici o măsură", a spus un localnic.

Cele 200 de kilograme de materiale sanitare au fost ridicate de firma de salubritate din oraş. Potrivit reprezentanţilor primăriei, ele urmează să fie incinerate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri