Alba. Mişcare de Ziua Europei

Data publicării:
alergatori alba

Competiţia s-a desfăşurat pe laturile de vest şi nord ale Cetăţii Alba Carolina. Pe traseu, organizatorii au amplasat puncte de control, de la care participanţii au colectat piesele unui puzzle ce forma în final harta Uniunii Europene. Primul care a trecut linia de final a fost un elev din clasa a XI-a de la Liceul Militar.

"Nu a fost o cursă foarte dificilă, a fost foarte plăcut şi m-aş bucura să mai particip la asemenea curse, să fie cât mai dese aici, în Alba Iulia", a declarat tânărul.

"Europa pentru noi toţi înseamnă foarte mult, în UE suntem toţi ca nişte fraţi şi ne ajutăm, înseamnă foarte mult, mai mult decât un nume", a spus un alt alergător.

Crosul organizat la Alba Iulia a avut ca temă istoria de până acum a construcției europene şi rolul activ pe care îl pot juca cetăţenii în construcţia europeană viitoare.

"Tinerii sunt şi vor fi baza societăţii, ei sunt speranţa noastră, ei sunt viitorul ţării şi al Uniunii Europene şi atunci credem că participarea la o asemenea manifestare îi face mai putenici, mai receptivi", a declarat Simion Creţu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

La finalul competiţiei, toţi participanţii au fost răsplătiţi de organizatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri