Alba. Primarul din Câmpeni vrea să cumpere un hotel

Data publicării:
HOTEL ALBA

Cabinetele funcţionează acum în incinta spitalului din localitate, lucru nefiresc, care ar putea duce la neacreditarea unităţii medicale.

"În cazul în care spitalul nu va fi acreditat, el va trece din categoria a patra, în care este acum, într-o categorie inferioară, categoria a cincea, va scădea contractul cu CAS cu un procent din venitul spitalului, cu un 30%. În acest caz, spitalul va fi mult dat înapoi din punct de vedere al serviciile medicale", susţine Gheorghe Nariţa, managerul Spitalului Orăşenesc Câmpeni.

Hotelul are 70 de camere, iar o parte dintre ele ar putea fi date în chirie.

"Consider că dacă vom achiziţiona acest hotel, pe lângă faptul că vom asigura medicilor şi profesorilor o locuinţă, putem aduce aici o policlinică privată, putem crea diferite servicii, care ulterior vor aduce bani administraţiei locale", spune Călin Andreş, primarul oraşului Câmpeni.

Localnicii din Câmpeni susţin ideea primarului.

"Ar fi un lucru foarte bun că şi aşa nu se foloseşte la nimic. În zonă nu e turism, ca să vină oamenii să stea la hotel. Ce să facă? Ar fi foarte bine, că şi aşa am auzit că sunt probleme... Avem nevoie de cadre medicale", crede un localnic.

Nu la fel de bine este văzută însă ideea edilului de către preşedintele Consiliului Judeţean.

"Posibilităţile noastre sunt reduse şi nici nu avem forma legală. Ei pot să folosească sumele pe care le alocăm de la Consiliul Judeţean pe proiectele pe care consideră că sunt utile şi probabil şi spitalul putea să fie finanţat din acei bani", declară Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Primarul a cerut sprijin financiar de la autorităţile judeţene, în valoare de 1,5 milioane de lei, iar dacă nu îl va primi, ameninţă că va protesta, alături de angajaţii spitalului, în stradă.

"Nu vreau să ameninţ pe nimeni, dar în momentul în care nu voi avea un răspun pozitiv din partea Consiliului Judeţean, respectiv a parlamentarilor de Alba, cu siguranţă voi aduna cei 200 de oameni şi voi veni cu ei înspre Alba Iulia", susţine edilul.

Hotelul este amplasat în centrul oraşului. Deşi are trei nivele, doar parterul şi primul etaj sunt folosite acum, restul având nevoie de lucrări de reabilitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri