Sari la conținut

Alexandru Cordoş, urmărit penal. Senatorul PSD este acuzat de complicitate la trafic de influenţă

Potrivit procurorilor, Mihaela Cordoș, invocând influența pe care o are soțul ei, senatorul Alexandru Cordoș, asupra conducerii spitalului, ar fi promis contra sumei de 3.000 de lei că va ajuta o persoană să promoveze examenul pentru postul de jurist. Le-a dat asigurări și altor persoane, în schimbul a 800, respectiv 1.500 de euro, că le va ajuta să obţină posturi de asistente medicale.

"În cursul acestei dimineți, știu că la sediul Spitalul Clinic Județean de Urgență a venit o echipă de la DNA, care a făcut un control în ceea ce privește organizarea concursurilor în cadrul spitalului, precum și întocmirea dosarelor de pensionare și a dosarelor de handicap", a declarat Monica Costin, director medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

                                                                                                       Foto: Facebook

Mihaela Cordoș este angajată a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca de peste 20 de ani.

"Este la serviciul de Resurse Umane și sper că nu greșesc, este funcția de referent", a mai precizat directorul medical.

Potrivit surselor judiciare, Mihaela Cordoș ar fi promis locuri de muncă pentru cel puțin opt persoane. Aceasta ar fi susținut că parlamentarul Alexandru Cordoș are influență și asupra șefului Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus și că ar putea obține un post de profesor suplinitor.

Inspectoratul şcolar general neagă însă orice implicare și susține că examenele pentru aceste posturi sunt organizate la nivel național, fără implicarea sa.

"Nu știm nimic despre ce este vorba. Procedurile la noi sunt foarte clare privind alocarea posturilor sau ocuparea posturilor de titular, cât și pentru cele de suplinitor. Se dă concurs de fiecare dată, se face în ordonea mediilor și repartițiile sunt publice. N-a existat niciun fel de percheziție. N-au fost niciun fel de întrebări", a afirmat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Conform declarației de avere a senatorului, soţia lui are un venit anual de aproximativ 14.000 de lei. Familia Cordoș deține un apartament și o casă de 126 mp, aflată în comuna Feleacu de lângă Cluj-Napoca. Soții au reușit să strângă în bancă economii de 45.000 de lei, însă datorile lor sunt de cinci ori mai mari.

Mihaela Cordoş ar fi făcut demersuri și la conducerea Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane. Senatorul Alexandru Cordoş crede că aceasta nu este vinovată.

„Am încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, am încredere în soţia mea, în familia mea. Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate", a declarat parlamentarul, conform Mediafax.

Faptele de corupție de care soția parlamentarului Alexandru Cordoș este suspectată ar fi fost săvârșite în 2013 și 2014.