Alimente pentru persoanele defavorizate

Data publicării:
ALIMENTE

Pachetele cu alimente se distribuie şomerilor, pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 700 de lei, persoanelor cu handicap şi veteranilor de război. Aceştia vor primi alimente de bază precum faină de grâu, orez, ulei și zahăr, dar și conserve de carne de porc și vită.

"Ne-au prins foarte bine. Și anul trecut am primit și ne ajută. (Faceți economie la mâncare?) Da. Foarte mult și cu banii plătim facturile și astea ne ajută", a spus unul dintre beneficiari.

"Un kilogram de făină, un kilogram de orez, ceva conserve. Mult pe mine nu mă ajută, că sunt vegetarian, dar pentru familie, să nu fie o greutate, sunt ceva acolo", a afirmat altul.

Alimentele sunt distribuite prin cluburile de pensionari din Cluj-Napoca. Fiecare trebuie să împartă între 2.000 şi 3.000 de pachete.

"Avem 25.000 de beneficiari și până în 22 mai, aceștia vor putea să se deplaseze la centrul de distribuție pe care îl au pe invitația pe care o vor primi în poștă. Sunt 8 centre de distribuire la nivelul municipiului, am încercat să le repartizăm geografic în așa fel încât să nu se deplaseze foarte departe", a precizat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Valoarea unui pachet este de aproape 14 lei. Primăria Cluj-Napoca a alocat un buget de 1.300.000 de lei pentru cumpărarea acestor alimente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri