Sari la conținut

Amânare în procesul lui Marian Oprişan

În acest proces, care a început în urmă cu 9 ani, Marian Oprişan a fost achitat de Tribunalul Cluj, dar procurorii au facut apel.

"A solicitat unul dintre inculpați un teremen în vederea angajării unui avocat. Este procedural. Se poate solicita la primul termen amânarea cauzei. Nu noi am solicitat. (Ne putem aștepta să mai fie amânări?) Nu. În niciun caz. Doar o singură dată și doar la primul termen de judecată se poate", a explicat avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

"Ştiți cum e: există și instituția renunțării. Dar e numai prevăzută de lege, nu se și aplică. (Vă așteptați să aducă procurorii probe noi la dosar să aibă ceva nou?) Mă aștept la un singur lucru: am încredere în magistrații judecătorii", a afirmat Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea este acuzat că a prejudiciat Ministerul Transporturilor, Guvernul, dar și institutia pe care o conduce, cu peste 8 milioane de lei. Potrivit procurorilor, o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, unor firme neeligibile, cu bani acordaţi de Ministerul Transporturilor. Alte acuzaţii se referă la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea a două imobile de protocol.