Sari la conținut

Anchetă cu ghinion. Duba Poliţiei în care se aflau trei inculpaţi a fost implicată într-un accident

Puţin înainte de ora 13:00, una din autoutilitarele Poliţiei, care aducea la Tribunalul Cluj trei inculpaţi în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane de euro, a fost izbită în plin de un alt autoturism. Mai multe echipaje SMURD au ajuns la locul accidentului şi i-au preluat pe răniţi: trei poliţişti şi trei inculpaţi au ieşit pe picioarele lor din dubă.

Pe una dintre persoanele vizate de anchetă, care a fost rănită în accident, medicii au luat-o chiar din sala de judecată. Mersese singură la instanţă, deşi era rănită.

"Sunt conştienţi, stabili hemodinamic, trei femei, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 55 de ani. Nu par să fie leziuni severe, cel puţin după evaluarea clinică", a afirmat Adela Golea, şeful UPU Cluj.

Şoferul care a intrat în duba Poliţiei spune că avea verde la semafor şi a auzit prea târziu semnalele acustice. Poliţistul care conducea duba a încercat să evite alte autoturisme parcate şi s-a oprit în stâlp.

"Eu aveam verde, mergeam spre Gară. În dreptul acestei treceri de pietoni, am auzit semnalele maşinii. Şi m-am trezit cu maşina Poliţiei în faţă. Am lovit-o din lateral. Ce să mai încetinesc! În schimb, şoferul de la duba de Poliţie mi-a zis că a vazut că nu opresc. Dacă m-a văzut, de ce nu ai oprit tu", s-a întrebat şoferul.

"Era cu sirene. Nu s-a oprit şi a intrat în maşina Poliţiei. Şi maşina Poliţiei, în loc să intre în maşinile astea, a virat la stânga", a relatat un martor.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii aveau o reţea bine pusă la punct. Aduceau autoturisme de lux din Germania, Spania, Italia, Austria, Belgia şi Olanda. Odată ajunse în România, inculpaţii le găseau noi proprietari în parcul auto sau pe internet. Numai că atunci când vindeau maşinile, treceau în acte o valoare mult mai mică faţă de preţul cu care au fost cumpărate de la străini. Astfel evitau să plătească taxe. Prejudicul adus statului se ridică la 10 milioane de euro.