Sari la conținut

Angajări la Bosch

Viitorii angajaţi vor munci la dezvoltarea unor soluţii software.

"Noi acum muncim la un software şi la un algoritm pentru viitoarea maşină care se va conduce singură. În drumul spre maşina autonomă, trebuie să simţim mediul înconjurător cu camere video stereo", a explicat Roman Sellin, şeful departamentui de cercetare şi dezvoltare.

Reprezentanţii Bosch susţin că maşina fără şofer este un proiect de viitor, dar că se fac deja paşi spre autoturismul viitorului.

Noul birou al companiei germane va fi deschis la Cluj la sfârşitul lunii ianuarie. Compania germană a închiriat 800 mp într-o clădire de birouri recent construită. Aici vor munci, pentru început, 50 de angajaţi.

"Pentru unele poziţii deja am început angajarea, pentru celelalte, vor începe în zilele următoare. Trainingurile vor fi făcute aici în Cluj, dar şi în Germania. Cu cât vom avea persoane mai calificate aici, cu atât vom avea mai puţină nevoie să trimitem oameni în străinătate", a mai spus Roman Sellin.

Noul sediu va funcţiona şi ca punct de recrutare şi testare a viitorilor angajaţi ai companiei.

Bosch a inaugurat în luna mai la Jucu un centru de cercetare şi producţie, în care a investit peste 70 de milioane de euro. Fabrica are 325 de angajaţi, dar germanii plănuiesc să aibă, peste doi ani, 1.000 de muncitori.