Sari la conținut
News Alert

Angajaţii CFR Marfă ameninţă cu greva

ACTUALIZARE. Negocierile pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă pentru angajaţii de la calea ferată au eşuat. Sindicaliştii s-au întâlnit cu reprezentanţii companiilor feroviare, dar şi cu ministrul Transporturilor, Dan Şova. Administraţia nu a fost de acord cu revendicările salariaţilor, astfel că liderii sindicali susţin că angajaţii de la calea ferată sunt gata să oprească lucrul.

Sindicaliştii vor ca, prin noile contracte colective de muncă, să le fie majorate salariile, după ce, spun ei, în ultimii ani, au pierdut peste 30% din venituri. De asemenea, ei solicită renunţarea la disponibilizările de la CFR Marfă, unde 2.300 de angajaţi ar urma să fie daţi afară, de la mijlocul anului.

CFR Marfă a trecut pe pierdere din 2008, iar gaura la bugetul companiei s-a adâncit până la 1,2 miliarde de lei, în ultimii 4 ani. Anul trecut, privatizarea CFR Marfă, convenită cu delegaţia FMI, s-a terminat printr-un eşec, pentru că Grup Feroviar Roman, câştigătorul licitaţiei, nu a depus întreaga sumă în termenul prevăzut.