ANI a verificat averea Monicăi Iacob Ridzi

Data publicării:
RIDZI

Avocatul Monicăi Iacob Ridzi susţine că raportul ANI, care cuprinde verificări efectuate în perioada 2008-2012, demonstrează că aceasta nu a luat nicio sumă de bani, în timpul în care a fost ministru.

"Nu există nicio diferenţă între veniturile declarate şi între veniturile verificate. Şi atunci survine întrebarea: ce s-ar fi întâmplat cu acei bani? Asta cred că era un răspuns foarte bun pe care instanţa de judecată trebuia să-l dea, un răspuns foarte bun pe care procurorii trebuiau să îl dea", a afirmat Alexandru Chiciu, avocatul Monicăi Iacob Ridzi.

Între timp, starea de sănătate a fostului ministru al Tineretului şi Sportului s-a agravat, pentru că în penitenciar nu poate beneficia de tratamentul de care are nevoie.

"Este sub tratamentul pe care l-a avut la momentul în care a intrat în penitenciar, însă dânsa are nevoie de alte tipuri de tratament, care nu pot fi acordate aici", a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi.

"Este o stare fizică deplorabilă, este un om cu treisprezece boli, este un om care abia se ţine pe picioare, la propriu. Îl rog pe ministrul Justiţiei, îl rog să părăsească biroul ală luxos în care se află, să vadă cum stau deţinuţii, cum stau cei care au grija de deţinuţi, pentru că nu este doar o problemă a deţinuţilor, este şi a celor care au grijă de deţinuţi. Sistemul penitenciar este la pamant", a mai declarat avocatul Alexandru Chiciu.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Procurorii DNA susţin că fostul ministrul al Tineretului şi Sportului ar fi favorizat două firme private, cărora le-ar fi dirijat peste 600.000 de euro pentru organizarea Zilei Tineretului, din mai 2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri