Asistenţă medicală gratuită în Apuseni

Data publicării:
cabinet mobil

Cabinetul medical mobil este dotat cu tot ce este nevoie pentru o intervenţie medicală şi poate ajunge la orice locuitor din Apuseni. Mulți dintre cei care locuiesc în satele din această zonă sunt la 50, chiar 70 de km distanță de cel mai apropiat spital, iar la dispensarele medicale există un singur medic, care vine numai o dată pe săptămână.

"E foarte bine, că suntem cam izolaţi, până la Câmpeni, du-te, aşteaptă după maşină. Sunt care sunt pe deal şi care au nevoie de aşa ceva", spune o localnică.

Pe lângă dotarea de care dispune, mașina a fost creată special ca să poată ajunge chiar și în cele mai îndepărtate cătune.

"Cabinetul medical mobil este conceput pentru teren accidentat. Garda la sol este mai mare decât cea obişnuită, pentru a putea trece peste obstacole, are tracţiune 4 X4 tot timpul", explică Ioan Uţiu, iniţiatorul proiectului. "Ideea acestui proiect a pornit de la o discuţie cu un om în vârstă, de pe un vârf de munte, care avea un bilet de trimitere la un ecograf, în Câmpeni şi când l-am întrebat ... când mergi? Apoi nu o să mai merg niciodată, mai bine mor, e prea departe să mai merg până la Câmpeni", a povestit Ioan Uţiu.

Investiția în cabinetul medical mobil se ridică la aproape 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri