Sari la conținut

Au dat clubul pe lectură. 30 de tineri din Cluj-Napoca şi-au petrecut noaptea citind cărţi

"E altfel sentimentul cumva la orele astea nocturne, simți altfel liniștea și devine mai proprice pentru cititul unei cărți", a spus unul dintre cei prezenţi.

"Îmi place să citesc foarte mult și asta m-a motivat să ajung aici. Mai ales că fiind cu alți oameni și citindu-se cu voce tare, te motivează și vrei să afli, să socializezi și să schimbi păreri", a afirmat altul.

Romanul Mecanica Inimii de Mathias Malzieu a fost citit timp de 8 ore, în reprize de câte 40 de minute, iar la fiecare pauză, cei prezenţi au purtat discuții, pentru ca lectura să fie cât mai bine înțeleasă.

"E superb sentimentul și mai ales că l-am făcut între oameni frumoși, cu o carte bună și chiar ne-am distrat", a spus unul dintre cei care au rezistat până târziu în noapte.

"E plăcut să citești și au fost mai mulți oameni. Ne-am simțit bine împreună, am glumit, am discutat pe baza cărții, ne-am împărtășit ideile", a afirmat un alt participant.

Organizatorii şi-au propus ca, astfel, să marcheze ziua internaţională a cărţii din 23 aprilie, dar şi să încurajeze, într-un mod inedit, cititul.

"După întâlnirea din seara aceasta, speranța nostră este ca întâlnirile acestea să aibă loc periodic în Cluj și sperăm să încurajăm alți oameni și alte librării din țară să ne ia exemplu și să organizeze astfel de cluburi de noapte", a afirmat Victor Miron, iniţiator al evenimentului.

Aproximativ 30 de tineri au fost prezenţi în librărie.