Au început probele scrise ale bacalaureatului

Data publicării:
BAC ORAL

Operele lui Mihai Eminescu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu le-au pus din nou probleme miilor de elevi care au susţinut examenul la limba și literatura română, prima probă scrisă a bacalaureatului. La ieşirea din sălile de examen, elevii s-au declarat uimiţi de subiect, în timp ce unii au regretat că nu au învăţat mai mult.

"Toată lumea se aştepta la epic, nu ne aşteptam la lirică, deşi în ultimii ani a fost liric şi am zis că posibil să fie şi anul acesta şi se pare că aşa a fost", a spus unul dintre candidaţi.

"La proba a treia a fost să prezentăm tema şi viziunea într-o poezie de Tudor Arghezi, de Ion Barbu sau de Nichita Stănescu. M-am descurcat, dar o să mă străduiesc mai mult la următoarele două probe. Regret un pic că n-am învăţat mai mult", a mărturisit un alt elev.

Din cei peste 4.000 de elevi care au susţinut proba în cele 18 centre de examinare din judeţul Cluj, unul a încercat să copieze. Acesta a folosit un dispozitiv improvizat, dar profesorii care supravegheau sala l-au depistat.

"Am avut un singur incident la Centrul Napoca: un elev de la Anghel Saligny, care a încercat să comunice printr-un aparat în exterior. A fost identificat, a fost dat afară. Tentativă de fraudă, motiv pentru care în următoarele două sesiuni nu se poate prezenta la examen", a declarat Valentin Cuibus, inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Examenul de bacalaureat continuă în zilele următoare cu probele la limba maternă, la care în judeţul Cluj s-au înscris 500 de elevi, şi cu cele obligatorii şi la alegere ale profilului. În 7 iulie, se afişeaza rezultatele şi, în aceeaşi zi, se pot depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri