Sari la conținut

Au înotat pentru o cauză nobilă

Bazinul de înot din parcul "Iuliu Haţieganu" a devenit neîncăpător la sfârşitul săptămânii. Sute de persoane au înotat fie pentru dezvoltarea terapiei asistate cu animale de companie, fie pentru familiile aflate în dificultate. Unii dintre aceştia au susţinut candidatura Clujului la titlul de Capitala Culturală Europeană în 2021.

"Oamenii înoată pentru proiecte, iar prietenii lor, cunoscuţii, colegii îl susţin, pentru efortul pe care ei îl fac cu sume fixe ori cu o sumă pe lungimea pe bazin, pe care aceştia o înnoată într-o oră", a explicat Simona Şerban, organizator al evenimentului.

Cu toate că nu sunt înotători profesionişti, cei mai mulţi dintre participanţi au fost convinşi să participe pentru ca echipa lor să strângă cât mai multe fonduri.

"Ne bucurăm să putem ajuta nişte tineri să îşi găsească locuri de muncă şi să se pregătească în diferite domenii. Vrem să facem peste 60, suntem 5 şi peste 12 fiecare", a spus un înotător.

Printre proiectele care au reuşit să strângă cele mai multe fonduri s-a aflat şi cel dedicat terapiei asistate de animale, pentru copii. Înotătorii au încercat să strângă astfel 10.000 de lei, pentru ca numărul celor care beneficiază gratuit de tratament să crească.

"Noi, în toamna anului trecut, am început să oferim terapie voluntar unui număr de 14 copii, împărţiţi în două grupe de terapie asistată de animale şi acum vrem să lărgim puţin grupul de beneficiari, să cumpărăm o baterie de teste, în aşa fel încât să reevaluăm copii. Cel mai important este să mărim numărul de beneficiari. Vrem să ajungem la 20", a precizat George Mosoia, preşedintele fundaţiei Dog Assist.

Proiectul fundaţiei clujene se afla la cea de-a şasea ediţie, iar astfel de evenimente caritabile se desfăşoară deja în mai multe oraşe din ţară.