Sari la conținut

Aurelia Cristea: Reducerea C.A.S. este o măsură bună

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, îl atacă pe preşedintele Traian Băsescu, care a spus că reducerea C.A.S. riscă să afecteze stabilitatea fiscal-bugetară a ţării.

"Cred că este ultima persoană care poate să vorbească despre o măsură economică, având în vedere faptul că nu au reuşit în momentul acela să găsească soluţiile avantajoase şi să ştiţi că aveau soluţii. Acum este inconvenabil pentru dânsul şi pentru toţi cei pe care încă îi ma păstoreşte să vadă că lucrăm împreună şi funcţionăm iar rezultatele se concretizează şi sunt vizibile în economie", a spus Aurelia Cristea.

Social-democraţii consideră că declaraţiile preşedintelui, legate de reducerea C.A.S., nu sunt decât o strategie de imagine.

"Dacă nu i-a păsat timp de 10 ani de români, îi pasă de ce se va întâmpla după ce el nu va mai fi preşedinte. Este doar o strategie de comunicare", crede deputatul PSD, Mihai Sturzu.

Ministrul delegat pentru Dialog Social spune că Guvernul Ponta va urma toate căile legale ca măsura să intre în vigoare de la 1 octombrie şi caută soluţii pentru recuperarea pagubei de 5,5, miliarde la bugetul de stat, în urma aplicării acesteia.

Proiectul de lege care prevede reducerea C.A.S. cu 5% la angajator, de la 1 octombrie, a fost aprobat de Guvern în luna iunie.