Autobuze culturale pe străzile Clujului

Data publicării:
CITAT BUS

Inițiativa marchează aniversarea a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și este parte a evenimentelor programate în cadrul proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului. Astfel, în fiecare zi de 15 a următoarelor luni, cultura va ajunge, în diverse forme, în spațiul public clujean.

"În circa 50 de autobuze din oraș, au fost amplasate deja fragmente dintr-o serie de autori contemporani sau clasici, români sau din spațiul internațional. Aceste fragmente sunt pe geamurile autobuzelor, deci pot fi citite dinăuntru și să vedem acum ce va spune publicul. Noi sperăm să încurajeze la lectură, la dialog despre autori, despre cărți ", a afirmat Diana Apan, purtător de cuvânt al iniţiativei "Cluj - Capitală Europeană a Tineretului".

Călătorii au primit din partea voluntarilor semne de carte.

"Sincer, nici nu am văzut până acum, dar mi se pare ceva care îi motivează pe tineri să facă ceva constructiv, mai ales în timpul în care ar putea să nu facă nimic", a spus o tânără.

"Astăzi este o zi foarte importantă, este ziua marelui poet Mihai Eminescu și e bună încercarea asta, să readucem tineretul la cultură și la educație", a afirmat alta.

"În ultimul timp, se simte un curent în această direcție. Am auzit și am văzut multă lume care nu citea înainte că acuma citesc și mai ales tineret, care înainte nu era preocupat", a spus o clujeancă.

Citatele vor rămâne în autobuze până în data de 15 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri