Sari la conținut

Bani mai mulţi pentru educaţie, sport şi cultură

Elevii ar putea primi burse mai multe şi mai mari, iar organizaţiile non-guvernamentale, mai mulţi bani pentru îngrijirea persoanelor nevoiaşe. Bugetul Clujului pe anul 2014 este de peste 1 miliard de lei. Anul acesta, primăria va aloca peste 2 milioane de lei pentru sprijinirea organizaţiilor non-guvernamentale, care prestează servicii sociale, cu o treime mai mult faţă de anul trecut.

"Am să vă dau exemple: îngrijirea la domiciliu. Aici e vorba despre bătrânii singuri, în special, unde avem prin intermediul ONG-urilor sprijin pentru a le face curăţenie, a le cumpăra de mâncare, adică acel sprijin pe care îl acordă o comunitatea persoanelor aflate în nevoi" a explicat primarul Emil Boc.

Şi bugetul pentru educaţie va fi mai mare cu 2 milioane de lei, faţă de 2013.

"Primăria suportă din bugetul local cheltuielile pentru transportul pentru personalul didactic auxiliar şi pentru profesorii care nu au domiciliul în municipiu", a mai precizat Emil Boc.

Din bugetul pe 2014, primăria prevede şi modernizarea a 10 străzi, pentru care se vor cheltui 16 milioane de lei. Consilierii locali urmează să voteze şi milionul de euro propus pentru cultură, dar şi alte 4,2 milioane de lei, pentru activităţile sportive.