Bani pentru secţiile ATI

Data publicării:
SECTII ATI

Anul trecut, Spitalul Clinic Municipal a cheltuit, din fonduri proprii, 4 milioane de lei pentru pacienţii internaţi în secţia de terapie intensivă. Anul acesta, pentru prima dată, spitalul va primi 1 milion de lei de la Ministerul Sănătăţii.

"În acest an, putem să acoperim o parte din cheltuielile pe care le vom face cu bolnavul critic internat în secţia de terapie intensivă a spitalului", a declarat Nicolae Constantea, managerul Spitalului Clinic Muncipal Cluj-Napoca.

Şi Institutul Inimii din Cluj-Napoca a primit bani pentru tratamentul bolnavilor diagnosticaţi cu infarct miocadic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă.

"Noi am primit acea sumă, pe care am primit-o în cursul anului trecut, diferenţa este că acum banii îi cheltuim în lunile care au mai rămas. Aproximativ 200.000 de lei pe lună ne revin", a precizat Adrian Molnar, manager interimar al Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

Pe lista spitalelor care primesc bani de la Ministerul Sănătăţii se numără Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Copii, Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie şi Institutul Oncologic din Cluj. Chiar dacă dispune de secţii de terapie intensivă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu a primit niciun ban.

"Spitalul de Infecţioase am solicitat noi să fie introdus în lista spitalelor, care sunt cuprinse în acest ordin, care reglementează monitorizarea şi tratamentul pacientului critic, ordinul 850 al ministrului Sănătăţii şi am motivat prin faptul că şi în acest spital pe secţia de terapie intensivă ajunge pacientul critic cu patologia de infecţioase. Urmează să fie o analiză la nivelul Ministerului Sănătăţii", a spus Dorina Duma, directorul DSP Cluj.

Ministerul Sănătăţii a alocat în total 158 de milioane de lei pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de anestezie şi terapie intensivă din 79 de spitale din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri