Sari la conținut

Baschet. De la retrogradare, în lupta la titlu

Fundaşul de 24 de ani a găsit în vestiarul clujenilor cunoştinţe vechi. "Îl cunoşteam pe Boris Lalovic, am jucat împreună un an în Bosnia, pe Sean Barnette, împotriva lui am jucat în Franţa, dar i-am remarcat şi pe restul jucătorilor, i-am urmărit în campionatul românesc", a afirmat acesta. 

Cvjetkovic a început cariera de jucător profesionist în Austria, la Oberwart, echipă pe care clujenii o vor întâlni într-o partidă amicală. Tot din campionatul austriac vine şi unul dintre adversarii "studenţilor" în grupa F din EuroChallenge

"Nu cunosc foarte multe despre ce s-a întâmplat în Austria în acest an. UBC Gussing este o echipă puternică, doar joacă în Eurochallenge, dar nu cunosc foarte multe detalii despre ei. Când am evoluat în Austria, am câştigat titlul cu Oberwart, dar cu siguranţă, campionatul e schimbat de atunci", a spus Zoran Cvjetkovic.

În campionat, "U" Banca Transilvania va debuta chiar în faţa campioanei CSU Ploieşti, la începutul lunii octombrie.

"Va fi cu adevărat un derby. Asesoft e de asemenea o echipă puternică. Am fost aici anul trecut să văd meciul dintre "U" şi Asesoft. E, într-adevăr, ceva special", a mai spus baschetbalistul.

"U" Banca Transilvania are la dispoziţie 7 jucători străini pentru noua stagiune.