Sari la conținut

Baschet la nivel înalt fără "U"

Echipa care a cucerit titlul naţional în 2011 foloseşte simbolul "U" în urma unui parteneriat încheiat cu Clubul Sportiv Universitatea. Relaţiile dintre conducerile celor două grupări au devenit din ce în ce mai tensionate, de când CSU a reînfiinţat secţia de baschet masculin, iar noua echipă a ajuns şi ea în Liga Naţională.

"Clujul produce atâţia jucători încât să poată să aibă două echipe, poate chiar trei, dacă e cazul. Nu ştiu dacă financiar îşi permite. Pot să spun că mă bucur că avem oameni alături de noi care îşi doresc să facă performanţă şi în acelaşi timp, sunt mândru pentru tot ceea ce am făcut pentru "U", indiferent că am fost acolo sau nu", a spus Mircea Cristescu, preşedintele executiv al "U" Banca Transilvania.

Mircea Cristescu a lăsat de înţeles că echipa pe care o manageriază se va rupe total de Clubul Sportiv Universitatea

"Probabil am deranjat, probabil deranjăm... Faptul că nu vrem să intrăm sub o carapace neapărat să stăm la deciziile unui sau altuia, în funcţie de unele sau altele, ci am dovedit că putem să facem un lucru ca lumea", a afirmat acesta.

În acest sezon, "U" Banca Transilvania nu a beneficiat de suportul unei galerii organizate, dar la meciurile echipei antrenate de Marcel Ţenter, în Sala Polivalentă, sunt prezenţi, în medie, 2.000 de spectatori.