Sari la conținut

Baschet. Mihai Silvăşan, carieră în alb şi negru

"Având în vedere problemele de sănătate pe care le-am avut. După meciul retur cu Steaua a început iar să mă doară spatele şi decât să risc o a treia operaţie, mai bine mă opresc. Şi o să fac tot baschet, că baschetul îmi place, baschetul e viaţa mea, însă din altă postură", a afirmat baschetbalistul.

Silvăşan a cucerit opt titluri naţionale la juniori, iar la seniori a evoluat pentru o singură echipă, "U" Cluj.

"M-am gândit foarte serios să plec când aveam 19 ani sau 18, nu mai ţin minte, în State. Aveam o ofertă de la un Colegiu, nu foarte bun, din NCA 2, divizia a doua, însă era o oportunitate pentru mine, pentru educaţia mea şi pentru a progresa ca baschetbalist. La ora aceea, campionatul românesc nu era ce este acum, erau mai puţini străini, era mult mai puţin dezvoltat", şi-a amintit jucătorul.

Silvăşan a nominalizat jucătorul din lotul Universităţii Banca Transilvania căruia i-ar lăsa moştenire banderola de căpitan.

"Ar trebui să fie un jucător român cu siguranţă. Un jucător care înţelege ce înseamnă această echipă, acest club, aceşti suporteri. Din ce e acum, probabil cel mai îndreptăţit ar fi Jucan", a afirmat acesta.

Tudor Jucan este naşul de cununie al lui Mihai Silvăşan. Cei doi au copilărit împreună şi au împărţit vestiarul la "U" BT Cluj în ultimul sezon.