Sari la conținut

Bază sportivă de 6 milioane de euro

"Sunt mai multe motive, în primul rând alegerea locaţiei într-o zonă total nepotrivită, într-o zonă de mare circulaţie, acolo va fi praf, al doilea motiv ar fi lipsa parcărilor şi al treilea motiv şi poate cel mai important este suma: 6 milioane de euro mi se pare o sumă exagerată", a afirmat Horaţiu Clepan, consilier local.

Reprezentanţii primăriei intenţionau să construiască noua bază sportivă lângă bazinul olimpic, dar acum iau în calcul şi varianta relocării.

"Este o necesitate să avem... hai să-i spunem un ştrand, însă dicutând cu mai multă lume, cântărind, ne-am gândit că zona cea mai bună ar fi în zona pădurii, lângă parcul dendrologic", a precizat primarul Mircea Hava.

Baza sportivă ar urma să aibă trei bazine, o terasă, un loc de joacă pentru copii, dar şi un teren sportiv multifuncţional. Potrivit estimărilor, 300 de persoane vor avea acces zilnic la baza de agrement, care va dispune şi de 80 de locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei ajunge la aproape 6 milioane de euro, bani proveniţi din bugetul local.

"Costurile proiectului sunt destul de mari, având în vedere că există şi foarte multe instalaţii acolo pentru apă, staţii de pompare, pentru producerea energiei verzi, staţie de filtrare a apei, canalizare, reţele", a afirmat Silvia Moldovan, director tehnic în cadrul Primăriei Alba Iulia.

"Ideea în sine este binevenită. Mă vedeţi un pic cărunt şi vă pot spune că în principiu sănătatea de care mă bucur şi la vârsta asta este datorată sportului pe care îl practic", a spus un localnic.

Lucrările de execuţie a bazei sportive sunt estimate să dureze 16 luni.