Biblioteca din Parcul Central

Data publicării:
biblioteca parc

Andrei are 7 ani şi este pasionat de cărţile cu animale.

"Mergeam spre tobogane şi am văzut aici şi am vrut să deseneze fetiţa şi el să citească un pic, şi-atunci facem un pic de pauză. Pe ei îi prinde, pe copilaşi, mai ales că e în natură aşa, stau relaxaţi şi citesc, o iau ca pe o joacă", a spus mama lui Andrei.

Băiatul nu este însă singurul care s-a bucurat de oferta Bibliotecii Judeţene.

"Ar trebui să ştie mai multă lume despre ea, mai ales că este vacanţă şi foarte mulţi dintre copii nu au ce să facă", a spus o clujeancă.

"Bună idee. Ne mai amintim şi noi că trebuie să mai şi citim câteodată, nu numai să ne uităm la televizor sau pe internet", a afirmat alta. 

Iubitorii de lectură pot găsi în biblioteca mobilă amplasată în Parcul Central până la 3.000 de exemplare, de la romane de dragoste, acţiune sau aventură, până la cărţi de medicină, istorie, geografie sau cărţi pentru copii.

"În ultima vreme este un concept de a scoate biblioteca dintre ziduri. S-o faci vizibilă, că foarte mulţi oameni nu ştiu că existăm, şi-atunci trebuie să ieşim, să le arătăm că existăm, să le oferim cărţi, să ştie că pot să vină la noi, la bibliotecă, la sedii şi aici în parc, pe timp de vară", a afirmat Ramona Pandelea, bibliotecar la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" din Cluj-Napoca.

Biblioteca mobilă va sta la dispoziţia clujenilor în fiecare zi de miercuri, pe toată durata lunii august. Bibliobusul a fost lansat în 2008, cu scopul de a transporta cărţi şi alte documente de specialitate către bibliotecile comunale din judeţ, care au un număr limitat de cărţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri