Birourile parlamentare, chiul plătit

Data publicării:
birouri


Prima oprire, primele uşi închise. Birourile deputaţilor PNL, Elena Uioreanu şi Radu Zlati, sunt încuiate, deși parlamentarii ar trebui să fie la muncă între orele 9.00 - 16.00, conform programului afişat.

Aflăm că Elena Uioreanu este în judeţ, în colegiul ei, deci pe teren.

Colegul de birou al Elenei Uioreanu, deputatul Radu Zlati, nu este nici el la birou pentru audienţe.

L-am găsit însă la telefon: "Eu sunt trei săptămâni din patru la Cluj şi îmi împart audienţele între Cluj şi Gherla, pentru că sunt mai mult la Gherla, deoarece acolo este electoratul meu."

Reporter: "Ultimele audienţe la Cluj când au fost?"

Deputatul PNL de Cluj, Radu Zlati: "Noi am deschis biroul acum două săptămâni, deci ultima dată a fost vinerea trecută. Nu am avut onoarea să fiu contactat de vreun pledant."

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, nu se află nici el la birou. "Domnul senator ţine audienţe săptămânale, doar că ţine joi şi nu vineri. Dacă aveaţi programare cu dânsul, ştia", aflăm de la unul dintre angajații acestuia. 

Reporter: "Audienţele se ţin în general vineri şi, ca orice cetăţean, am venit să vedem dacă este la birou."

"Le ţine şi vineri şi joi în funcţie de cum se poate împărţi pentru a merge şi în teritoriu", a fost răspunsul primit.

La PSD, aceeași situație. Nici senatorul Alexandru Cordoş nu este de găsit la biroul parlamentar. Mai mult, angajaţii acestuia nu par să ştie nici măcar programul de audienţe: "Domnul Cordoş este plecat la Consiliul Naţional. Dacă veneaţi ieri, îl găseaţi aici."

Reporter: "Care este orarul biroului parlamentar?"

"Nu ştiu să vă spun, este afişat pe uşă. Ştiu că vineri are audienţe, dar când se află pe la Cluj şi este joi ţine şi atunci audienţe", ni s-a răspuns.

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, ar fi trebuit să se întâlnească vineri cu cetăţenii timp de două ore la biroul său din cartierul clujean Grigorescu. Uşa este însă închisă cu lacăt. Aflăm că ține audiențele atunci când are conferințele de presă.

Senatorul UDMR de Cluj, Laszlo Attila, ar trebui să acorde audiențe în fiecare vineri, de la ora 11.00. Teoretic, deoarece nu l-am găsit la datorie. "Audienţele se ţin dacă sunt oameni care solicită acest lucru. Adică dacă nu este nimeni care ne-a comunicat că vrea să vină, atunci domnul senator nu vine şi ziua aceasta este una de acest gen", ne spune unul dintre angajați.

Pe senatorii Marius Nicoară şi Laszlo Attila i-am găsit câteva minute mai târziu la o întâlnire a Consiliului Civic Local.

"Audienţele se fac în funcţie de câţi şi cum cer. Am făcut joi audienţe, câteodată fac vinerea, în funcţie de cum mă întorc din Bucureşti. Să stai în birou şi să aştepţi dacă vine ori nu vine e pierdere de timp. Eu între timp pot rezolva multe alte probleme cu electoratul", declară senatorul liberal Marius Nicoară.

Pentru birourile din circumscripţie, găsite închise, un parlamentar primeşte lunar nu mai puţin de 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri