Bolnavii de diabet, testaţi gratuit

Data publicării:
TEST DIABET

Zeci de pensionari clujeni diagnosticaţi cu diabet şi-au testat gratuit starea de sănătate. Specialiştii le-au măsurat glicemia şi au verificat dacă prezintă risc de ulceraţie. Unii dintre clujeni au descoperit, cu această ocazie, că starea lor s-a înrăutăţit de la ultimul control.

Neuropatia diabetică se manifestă în primă fază prin dureri la nivelul picioarelor, amorţeli şi furnicături. Nedepistată la timp, boala poate avea efecte devastatoare.

“Neuropatia diabetică este un factor de risc extraordinar de important pentru apariţia ulceraţiilor şi mai departe, pentru apariţia amputaţiilor la membrele inferioare la pacienţii cu diabet. Important este însă ca pacienţii să se prezinte la medic de la apariţia primelor semne şi simptome”, a explicat Georgeta Inceu, medic specialist diabetolog.

Potrivit statisticilor, tot mai multe persoane suferă de diabet. Datele International Diabetes Federatio din 2012 arată că, la nivel mondial, sunt 370 milioane de bolnavi de diabet, dintre care 1,5 milioane sunt români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri