Buget mai mare, plăţi pe măsură

Data publicării:
buget mai mare

În fiecare lună a anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate Cluj a efectuat plăţi pentru spitale de aproape 40 de milioane de lei. Costurile au crescut și pentru medicamente.

"Pentru medicamente, creşterea în raport cu 2001 este o creştere spectaculoasă, de aproximativ 10 ori şi anul trecut s-a făcut efortul foarte mare de a se plăti consumul de pe două luni într-o singură lună", a declarat Emilia Groza, directorul CAS Cluj.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a explicat şi cum se justifică creşterea cheltuielilor pentru medicamente.

"Creşteri de preţuri, modificări de structură de listă, creşterea numărului de bolnavi, diagnosticarea mult mai rapidă a afecţiunilor şi tratamentul în consecinţă şi de asemenea şi grija pentru sănătate, care pe parcursul anilor am constatat-o la asiguraţi noştri", a precizat directorul CAS Cluj.

Dincolo de plăţile efectuate, anul trecut, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Cluj s-au efectuat încasări de peste 580 de milioane de lei, aproximativ 70% din suma estimată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri