Bugetul Clujului în 2015, modest cu investiţiile

Data publicării:
CLUJ-1

Proiectele europene sărăcesc bugetul de investiţii al Clujului în 2015. Prioritatea autorităţilor locale este asigurarea co-finanţării necesare lucrărilor aflate în desfăşurare. Bugetul necesar se ridică la mai mult de jumătate din întreg fondul de investiţii.

"Dintr-un total bani pentru investitii de 458 de milioane de lei, 270 de milioane sunt alocate pentru finantarea si cofinantarea proiectelor europene. Este ultimul an când se pot finaliza proiectele europene şi trebuie să le finalizăm, pentru a cheltui banii europeni alocaţi", a declarat primarul Emil Boc.

Astfel, la Cluj-Napoca se vor moderniza 50 de străzi din zona industrială, dar şi din centrul istoric al oraşului, se va implementa o nouă modalitate de achiziţionare a biletelor pentru transportul în comun şi se vor crea studiouri de film pe modelul celor de la Buftea.

Din bugetul total al Clujului, de peste un miliard de lei, 188 de milioane de lei se vor aloca proiectelor noi, cu 60 de milioane de lei mai puţin decât anul trecut.

"Mă refer la demararea procedurilor pentru studiu de prefezabilitate pentru centura sud a municipiului Cluj-Napoca. Vom demara şi un studiu de circulaţie, care să ne ofere soluţii punctuale în oraş, pentru a putea decongestiona traficul din Cluj-Napoca", a mai spus edilul oraşului.

O prioritate a Clujului în 2015 este şi transportul în comun. Autorităţile locale promit cumpărarea a 20 de noi troleibuze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri