Sari la conținut

Bugetul Clujului, în dezbatere publică

Prioritatea autorităţilor locale pentru anul acesta este finalizarea proiectelor europene începute în ultimii 4 ani la Cluj-Napoca. Mai mult de jumătate din bugetul de 458 de milioane de lei destinat investiţiilor, urmează să fie cheltuit pentru cofinanţarea acestora. Autorităţile locale au însă şi proiecte noi: amenajarea falezei Someşului şi achiziţionarea de troleibuze.

Consilierii locali au cerut însă mai mulţi bani pentru sport deoarece 2015 este un an preolimpic. Anul acesta, proiectul de buget prevede 4 milioane de lei pentru cluburile sportive din oraş.

"Dacă nu alocăm bani pe sport, eu vă dau un exemplu: Blajul alocă 2,2 milioane de lei la o singură echipă din Blaj, la Zalău, cu HCM Zalău. Suntem în situaţia în care, la Cluj-Napoca, nu mai avem competiţii internaţionale din cauza subfinanţării pe sport", susţine consilierul local Ovidiu Chifor.

Şi pentru turism au fost solicitate fonduri mai multe. Consilierii locali îşi doresc promovarea obiectivelor turistice din oraş.

Propunerilor consilierilor locali vor fi analizate de autorităţi, care vor decide dacă le includ în proiectul de buget care urmează să fie votat în 11 februarie.