Sari la conținut

Cadouri estetice de Crăciun: implanturi, liftinguri faciale, liposucţii

Doamna Maria are 70 de ani şi, pentru că nu era mulţumită de felul în care arăta, a apelat la medicii esteticieni. A început cu un lifting facial, a continuat cu o reducție mamară, cu un implant adipos la nivelul buzei superioare, dar și cu injecții cu Botox pentru îndepărtarea ridurilor de pe frunte. Un cadou... de aproape 5.000 de euro.

"Vroiam ca starea mea psihică să se schimbe în bine, să fiu mulțumită de cum arăt și pe urmă, în al doilea rând, vin sărbătorile de iarnă și vroiam ca să-mi ofer un cadou", a afirmat pacienta.

Ioana are 34 de ani şi a ales o intervenție mai ușoară și mai puțin costisitoare.

"Mă deranjau ridurile din zona frunții și din zona ochilor și m-am decis pentru o injectare cu toxina botulinică. Sunt foarte mulțumită, este genul de intervenție pre care nu o observă nimeni că ți-ai făcut-o, dar la care toți exclamă: Ce bine arăți, ești odihnită, arăți extraordinar", a spus aceasta.

Nici bărbații nu stau pe gânduri când vine vorba de a arăta mai bine. Vlad lucrează în stăinătate, dar a revenit în ţară pentru... o liposucție în zona sânilor.

"Din dorința de arată mai bine decât a dat mama natura. M-am gândit, cred că deja mă tot gîndesc de vreo 3-4 ani, și până la urmă m-am hotărât", a spus tânărul.

"Cee ce facem noi este doar să îmbunătățim aspectul fizic al pacientului prin proceduri care sunt mai puțin riscante, proceduri care se fac cu o spitalizare de o oră-o oră și jumătate, cu reintegrare rapidă în viața socială și efecte care durează între 6 luni și un an de zile", a precizat profesorul Toma Mugea, președintele Societăţii Române de Chirurgie Estetică.

"În urma operației, persoanele care apelează se simt mai bine şi cresc calitatea vieții. Chiar și după o perioadă mai lungă de timp, au simptome mai reduse de anxietate, de depresie şi se simt mult mai bine cu imaginea corporală pe care o au", a spus psihologul Cristina Costescu.

Printre cele mai cerute intervenţii, se numara mărirea buzelor, injectiile cu Botox şi întinderea ridurilor. Astfel de intervenţii pornesc de la câteva sute de euro, însă pot ajunge şi la 1.000, în funcţie de cerinţele pacienţilor.