Sari la conținut

Câini bătuţi cu picioarele. O asociaţie îi acuză de cruzime pe angajaţii adăpostului de animale din Dej

Reprezentanţii asociaţiei au devenit suspicioşi după ce, persoane din Belgia care au adoptat căţei din adăpostul de la Dej au reclamat că patrupedele sunt speriate şi reticente în special faţă de bărbaţi. În urma acestor sesizări, au montat la începutul lunii iulie o cameră spion şi au monitorizat de atunci activitatea de la ecarisajul unde trăiesc aproximativ 250 de câini. Imaginile înregistrate surprind cruzimea cu care sunt tratate animalele.

Adăpostul de câini de la Dej se află în subordinea primăriei. În urmă cu o săptămână, membrii asociaţiei de protecţie a animalelor i-au adus la cunoştinţă primarului problemele de aici.

"N-a fost foarte impresionat de abuzurile de aici, motiv pentru care şi-a trimis angajaţii în concediu de odihnă", a afirmat Georgeta Danciu, membru al Asociaţiei Anima Pro Terra.

Cu toate că edilul consideră că angajaţii trebuiau anunţaţi de prezenţa camerei spion, el a dispus ca aceştia să fie cercetaţi disciplinar.

"Eu am discutat cu angajaţii noştri. Le-am spus că nu e normal să se întâmple aşa ceva. Mi-au spus că au fost muşcaţi de picior de câinii respectivi şi de aceea a fost reacţia aşa. Comisia de disciplină spune că trebuiau anunţaţi angajaţii când s-au anunţat acele camere acolo", a declarat primarul Costan Morar.

Membrii ONG-ului au întocmit o plângere penală pe care o vor înainta Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej. Aceasta îi vizează pe trei dintre îngrijitori şi pe tehnicianul veterinar care, spun ei, ar fi trebuit să sesizeze autorităţile cu privire la aceaste abuzuri.