Câmpia Turzii, resuscitată cu 12 milioane de euro

Data publicării:
campia 2

O companie spaniolă va investi la Câmpia Turzii 5 milioane de euro într-o fabrică de componente din cauciuc pentru industria auto. Unitatea de producție urmează să fie deschisă anul viitor. "Este vorba despre 100 de noi locuri de muncă, într-o primă fază, apoi o să mai fie create altele 50, așadar în total, 150", a declarat primarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Haga.

Tot la începutul anului viitor va începe să funcționeze la Câmpia Turzii și un combinat social, prima unitate de acest fel din țară. Muncitorii, selectați dintre foștii angajați ai combinatului siderurgic Mechel, vor produce șoșoni pentru clăpari. “Valoarea investiției se ridică la 6,5 milioane euro și în grupul țintă sunt 743 de foști angajați ai Mechel. În combinat o să lucreze 250 de persoane. Primele 180 au fost deja selectate”, spune Lucian Cabulea, reprezentantul combinatului social.

Analiștii economici sunt de părere că investițiile de acest fel pot pune din nou Câmpia Turzii pe harta orașelor industriale ale României.

Locuitorii speră și ei într-o relansare a industriei, în condițiile în care rata șomajului în oraș ajunge în prezent la 7%, aproape dublu față de media județeană.

Nu doar Campia Turzii a atras investiții străine. Datele statistice arată că în prima jumătate a anului 2013, în județul Cluj au fost deschise 200 de de firme străine, aproape de două ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri