Catalog online gratuit

Data publicării:
190314 CATALOG ONLINE

Fiecare dascăl de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" are un cont şi o tabletă personală, unde poate adăuga notele sau absenţele elevilor în timp real. Aplicaţia a fost realizată în cinci luni.

"Am considerat că şcolile au nevoie de acest sistem, deoarece situaţia elevilor poate fi mult mai uşor verificată de către părinţi, iar aceştia pot fi informaţi, notificaţi de absenţele elevilor, notele pe care le iau. Nu mai este nevoie ca ei să meargă la şcoală să verifice catalogul, pot direct să verifice aplicaţia care este updatată zilnic", explică Ioana Jimborean, o studentă care a participat la crearea softului.

Cataloage online se găsesc şi în alte şcoli clujene, dar funcţionează contra cost.

"Ca toate proiectele de acest gen, permit o mai bună colaborare, o mai rapidă transmitere de informaţie şi are ca rezultat pe de o parte scăderea numărului de absenţe nemotivate ale elevilor la şcoală, dar şi dispariţia unor rezultate întâmplător slabe", a declarat Constantin Corega, directorul Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca.

Catalogul electronic este rezultatul unui proiect desfăşurat la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă". Părinţii elevilor de aici puteau verifica şi în trecut situaţia şcolară a copiilor, însă contra sumei de 30 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri