Cazare de lux pentru olimpici

Data publicării:
070414 CAZARE DE LUX

Dacă la concursurile de anii trecuţi au stat doar prin internate, anul acesta olimpicii se pot simţi ca orice turist venit în Cluj-Napoca.

"În general, la olimpiade suntem cazaţi la cămin şi este bine, dar aici e deosebit, hotelul este frumos şi avem toate condiţiile. Stăm câte doi, în general când stăm la cămin stăm câte şase sau patru, cel puţin", a spus unul dintre participanţi.

"Merg de patru ani la olimpiada naţională de fizică, iar anul acesta comitetul de organizare chiar s-a autodepăşit, comparativ cu ceilalţi ani. Stăm câte doi în camera, lucru ce nu mi s-a mai întâmplat până acum", a spus altul.

"Personal, n-am mai participat la olimpiada naţională decât acum foarte mulţi ani, dar din ce povestesc colegii mei şi mai ales elevii, de data asta e altfel", a declarat şi Oana Ichim, profesor de fizică.

Inspectorii şcolari au reuşit să negocieze cu hotelierii şi să obţină, la cei 55 de lei alocaţi de minister, camere care în mod normal costă aproximativ 200 de lei.

"Tarifele sunt cele negociate de noi ca hotel şi Inspectoratul Şcolar şi evident sunt mult mai mici şi, sigur, cuprind şi micul dejun în ele. Sunt camere de două paturi, care au dotarea necesară: televizor, internet, aer condiţionat, tot ce implică un hotel de trei stele", a declarat Ionel Giran, administratorul unui hotel care i-a primit pe olimpici.

Autorităţile judeţene şi locale au alocat şi ele fonduri de 100.000 de lei, bani cu care vor fi plătite mesele copiilor, dar şi materialele didactice necesare. În plus, inspectorii şcolari din Cluj au încheiat parteneriate cu mai mulţi sponsori privaţi, astfel că cei mai buni elevi vor fi recompensaţi pe măsură.

"Faptul că ei vor primii premii de 70.000 de lei la nivelul olimpiadei de fizică, de 20.000 de lei la olimpiada de pedagogie, în condiţiile în care cele alocate, în mod obişnuit, la nivel naţional, sunt cam de 10-12 ori mai mici, cred că este un lucru important", a spus Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Olimpiadele naţionale de fizică şi psihologie-pedagogie se desfăşoară în perioada 7-10 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri