Centru APIA, inaugurat la Mociu

Data publicării:
centru apia

Agricultorii clujeni din zona Mociu sunt bucuroşi că au de acum un centru APIA în comună. Până acum, ei trebuiau să parcurgă, pentru a primi informaţii legate de accesarea fondurilor pentru fermieri, peste 40 de kilometri.

"Ajută, numai eu nu am mult pământ. Pe toţi i-a ajutat, numai pe mine nu. Dacă am numai un hectar în trei locuri, au zis că n-am dreptul, dacă nu-i într-un loc. Nu ştiu de ce nu se dă... şi suntem mai mulţi din ăştia, care suntem mai sărăcuţi", a spus unul dintre săteni. "Ne ajută numai cu laptele ăsta. Suntem plătiţi foarte rău, cu animalele. 85 de bani ne dă pe litru", s-a plâns un alt agricultor din zonă.

Ministrul Agriculturii i-a asigurat însă pe micii fermeri că există soluţii, pentru ca aceştia să poată accesa fonduri cât mai mari pentru agricultură şi creşterea animalelor.

"Anul 2015, nu 2014, va fi un an al schimbărilor, în care cei mulţi care sunt astăzi în agricultura de subzistenţă, care au exploataţii mici de 1-5 hectare, dar care se asociază și au exploataţii în asociare mai mari de 5 hectare, vor primi un sprijin mai mare pe suprafaţă", a arătat acesta.

La centrul local APIA din Mociu, fermierii vor putea primi informaţii legate de drepturile şi obligaţiile pe care le au, pentru a putea accesa fonduri europene sau naţionale, pentru susţinerea micilor gospodării. Tot aici, ţăranii vor putea depune cererile de subvenţie, care trebuie înregistrate între 1 martie şi 15 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri