Centrul de Deşeuri, înghiţit de pământ

Data publicării:
centru deseuri

Lucrările la centrul de deşeuri, construit în apropierea centurii Vâlcele-Apahida, au fost suspendate în momentul în care depăşiseră cu puţin 60%, din cauza alunecărilor de teren. Specialiştii care au proiectat centrul de deşeuri s-au scuzat și au spus că, la momentul realizării lui, în 2009, studiile nu indicau o instabilitate a terenului.

În aceste condiții, Centrul de Deşeuri, care trebuia terminat în decembrie 2013, va fi terminat cu un an mai târziu.

"Exact pe aceeaşi zonă, acelaşi versant, am avut probleme la centura ocolitoare a Clujului, deci putea să se ştie că, în continuare, zona este predispusă la alunecări. Duce la costuri suplimentare şi e vorba de 1,6 milioane de euro", a explicat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În timp ce autorităţile au aşteaptat stabilizarea versantului, administratorul actualei gropi de gunoi a avertizat că rampa de depozitare a deşeurilor se apropie de capacitatea maximă. În fiecare zi, aici ajung între 500 şi 700 de metri cubi de deşeuri.

"Termenul maxim este sfârşitul anului 2014. În toate evidenţele pe care le avem la nivel naţional, încă din 1997, este evidenţiat faptul că depozitul de la Pata Rât este supraîncărcat", a subliniat Eugen Vereş, administratorul unei firme de salubritate.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat că, dacă problema alunecărilor de teren nu va fi rezolvată şi vor fi în pericol să piardă fondurilor europene, vor da în judecată proiectantul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri