Sari la conținut
News Alert

Clacă organizată pe Facebook. Un tânăr vrea să recondiţioneze o şură veche de 150 de ani

Paul are 29 de ani şi a fost educator la o grădiniţă germană din Bucureşti. Sătul de agitaţia capitalei, s-a stabilit acum patru ani într-un cătun din Munţii Trascăului, fermecat de frumuseţea şi liniştea locului. Aşa s-a hotărât să cumpere o şură veche de peste 150 de ani pe care să o recondiţioneze.

"Având în vedere că am avut nişte criterii de căutare, mi-a fost destul de greu... Am căutat vreo 10 zile, am parcurs destui kilometri, fiindcă am vrut să fie un loc în care să nu fie curent electric, să nu fie asfalt şi unde oamenii să trăiască pe cât posibil aşa cum se trăia şi să fie localnici de-ai locului autentici şi să nu fie birt", a precizat tânărul.

Tânărul vrea să repare acoperişul vechi din paie, însă nu oricum, ci folosind aceleaşi materiale şi unelte de acum 150 de ani. Şi cum unde-s mulţi puterea creşte, el a cerut ajutor pe Facebook. Răspunsul nu a fost pe măsura aşteptărilor: doar doi tineri voluntari din Alba Iulia au venit să dea o mână de ajutor.

"Iniţiative de genul acesta sunt din ce în ce mai multe şi sunt binevenite. (Cum de v-aţi hotărât să-i daţi o mână de ajutor?) Am aflat că vrea să restaureze această şură şi nouă ne place la munte, ne place să lucrăm în natură şi ne interesează să învăţăm şi noi cum se face lucru acesta", a afirmat Alexandra Roman, unul dintre voluntari.

"Tind să văd, între prietenii noştri, tind să văd că exită înclinaţia asta spre natură, spre întoarcere la natură", a precizat Cristi Pascal, voluntar şi el.

Odată finalizat proiectul, Paul speră să convingă şi alţi oameni să se stabilească în zonă, pentru a crea o comunitate culturală.

Pe aceeași temă