Sari la conținut

Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015

Capitala Europeană a Tineretului îşi aşteaptă turiştii chiar din noaptea de An Nou, cu un concert al trupei daneze Asteroids Galaxy Tour.

În 2015, evenimentele consacrate ale Clujului vor avea ediții speciale dedicate tinerilor, însă nu vor lipsi manifestările speciale, cum ar fi campionatul mondial al pasionaților de jocuri video, întâlnirea Boardului Uniunii Europene a Studenților, Campionatul European de Orientare pentru Tineri sau Forumul Tinerilor Delegați la ONU.

„Sunt evenimente consacrate în Cluj, cum ar fi TIFF, Jazz in the Park, care au ediție pentru tineret și partea de evenimente pe care noi le aducem la Cluj. Dintre acestea, cel mai simplu îmi vine în minte DreamHack, una dintre cele mai mari competiții de sporturi electronice”, a explicat la finalul galei Adrian Rusu, coordonatorul voluntarilor implicați în proiect.

„Vom oferi fiecărui tânăr posibilitatea de a se implica în program. Suntem o platformă deschisă, urmând ca oricine să poată să vină să se implice, să devină voluntar, să devină manager de proiect sau să își pună ideea în practică în cadrul acestui an. De asemenea, vom avea prezențe la cele mai cunoscute evenimente, atât din Cluj cât și din țară, cărora le-am spus YouthEdition”, spune Vlad Pop, președintele federației SHARE.

În calitate de Capitală Europeană a Tineretului 2015, Clujul va găzdui aproximativ 1.500 de evenimente.