Sari la conținut
News Alert

Clujenii, neinteresaţi de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei

Ajutoarele la încălzire oferite de autorităţile locale se acordă începând cu luna noiembrie, până în luna martie a anului viitor. Clujenii nu s-au grăbit însă să depună cererile la ghişeele primăriei.

"Pentru subvenţia la gaz şi, în principiu, cred că o să ne ajute. S-au alocat suficiente fonduri anul trecut, adică din peste 10.000 de cereri. S-au acceptat 9.500 şi e în regulă", a afirmat o tânără.

"O să ne ajute. Am avut în fiecare an şi ne facem şi anul acesta", a spus alta.

Pe lângă cei racordaţi la Regia Autonomă de Termoficare, pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței și cei care folosesc un sistem de încălzire cu gaze naturale, energie electrică sau cărbuni.

"Este vorba de 1.082 de lei pentru persoanele singure, pentru persoanele singure racordate la Termoficare. 786 de lei pentru persoanele şi familile care se gospodăresc împreună, beneficiare de încălzire de la Termoficare şi pentru cei care se încălzesc cu combustibil solid, asta însemnând cărbune sau lemne, suma este de 615 lei", a precizat Iulia Perşa, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca.

Anul trecut, au depus solicitări de acordare a subvenţiei peste 6.500 de clujeni. "Dintre aceste dosare, 352 au fost respinse. Aceste persoane au fost identificate la Taxe şi Impozite că veniturile lor nu corespundeau cu cele care erau trecute pe cererile de ajutor de încălzire", a mai explicat Iulia Perşa.

Persoanele care au primit ilegal ajutor de încălzire trebuie să restituie sumele Primăriei Cluj-Napoca, eşalonate însă în mai multe rate lunare.