Clujul poate pierde festivalul Peninsula

Data publicării:
peninsula

Festivalul Peninsula a fost organizat anul acesta pentru prima dată la Cluj-Napoca, după 10 ani în care evenimentul s-a desfăşurat la Tîrgu Mureş. Anunţul făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, privind reîntoarcerea festivalului la Tîrgu Mureș, a reprezentat o surpriză nu doar pentru fanii Peninsula, ci şi pentru organizatori.

"Eu nu am purtat nicio discuţie în sensul ăsta şi nici nu ştiu cum a apărut. Acum, înainte de a nu şti cauza, nu aş dori să intru în speculaţii. Noi aşa am discutat: că rămânem la Cluj 3 ani şi eu nu sunt genul care se joacă cu cuvintele, deci eu nici nu am participat la discuţie", a explicat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Primarul Emil Boc a declarat însă la Digi24 Cluj-Napoca despre posibila mutare că ar putea să fie pusă pe seama neînţelegerilor dintre organizatori şi cei care deţin oficial brandul evenimentului.

"Cel care avea denumirea, care nu a organizat la Cluj Festivalul Peninsula, doreşte să organizeze la Tîrgu Mureş. Cel care a organizat Festivalul Peninsula la Cluj doreşte să îl organizeze la Cluj, aşa cum a promis. Deci va fi de văzut sub ce nume va fi festivalul Peninsula, dar spun că va fi festival la Cluj", a precizat edilul.

Peninsula Félsziget este unul dintre cele mai apreciate festivaluri din România. În 2012, a avut aproape 80.000 de vizitatori. În luna iulie, la prima ediţie de la Cluj a festivalului, s-au strâns aproximativ 60.000 de participanţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri